200 g kryštálový cukor
100 g maslo
1 ks vanilkový cukor
5 g škorica mletá
2 ks žĺtok
1 liter mlieko
600 g múka hladká
1 KL olej
2 dl voda
POSTUP
1.
Do misky si dáme kryštálový cukor, maslo, vanilkový cukor, škoricu a žĺtka, ktoré vymiešame do penista. Potom začneme do cesta v malých dávkach primiešavať 2 dcl vody a miešame pokiaľ sa cukor v ceste dôkladne nerozpustí. Po rozpustení cukru začneme do cesta primiešavať striedavo mlieko s hl. múkou. Na koniec pridáme KL oleja. Hotové cesto necháme odpočívať 1 hodinu na chladnom mieste.
3.
Po nahriati potrieme platňu maslom (len pred prvou oblátkou) a nalejeme troška cesta.
5.
Po opečení si oblátku môžeme ponechať rovnú alebo si ju zrolujeme na trubičku pomocou rozdvojenej drevenej varešky.