Mesiac: január 2023

Fotorecept: Vianočné oblátky

Vianocne oblatky
Zdroj: jaruska131
jaruska131

INGREDIENCIE

200 g     kryštálový cukor
100 g     maslo
1 ks       vanilkový cukor
5 g     škorica mletá
2 ks     žĺtok
1 liter   mlieko
600 g   múka hladká
1 KL   olej
2 dl    voda

POSTUP

1.

Do misky si dáme kryštálový cukor, maslo, vanilkový cukor, škoricu a žĺtka, ktoré vymiešame do penista. Potom začneme do cesta v malých dávkach primiešavať 2 dcl vody a miešame pokiaľ sa cukor v ceste dôkladne nerozpustí. Po rozpustení cukru začneme do cesta primiešavať striedavo mlieko s hl. múkou. Na koniec pridáme KL oleja. Hotové cesto necháme odpočívať 1 hodinu na chladnom mieste.

Vianocne oblatky

Zdroj: jaruska131
2.

Nahrejeme si stroj na oblátky.

Vianocne oblatky

Zdroj: jaruska131
3.

Po nahriati potrieme platňu maslom (len pred prvou oblátkou) a nalejeme troška cesta.

Vianocne oblatky

Zdroj: jaruska131
4.

Pečieme podľa potreby cca. 35 sekúnd.

Vianocne oblatky

Zdroj: jaruska131
5.

Po opečení si oblátku môžeme ponechať rovnú alebo si ju zrolujeme na trubičku pomocou rozdvojenej drevenej varešky.

Vianocne oblatky

Zdroj: jaruska131
Vianocne oblatky

Zdroj: jaruska131
6.

Hotové oblátky najlepšie podávame s tekutým medom. Dobrú chuť!

Vianocne oblatky

Zdroj: jaruska131