Someone is lying about electric cars on the internet

NOVINY

Soľanka bazén pre extrakciu lítium. Uyuni soľ byty, Bolívia.
Niekto klame o autá na elektrický pohon na internete

Niekde niekto je zlé na internete. Áno, je to šokujúce. A za normálnych okolností by mi skoro tak nútená k náprave, že niekto, ako by som sa položil ruku na konzervované hovädzie krájača na lahôdkarstva. Ale sakra, občas niekto len tak zlé na internete, že musíte dostať von horčicu.

V poslednej dobe (alebo presnejšie povedané, neustále preč a na posledných niekoľko rokov), táto sada obrázkov bolo v obehu.

lithium_tar_sands.jpg

Prečo preboha, že vyzerá zle, nie? Vediet co? Niekto je af # @% ing klamár.

Že horná obrázok je v skutočnosti baňa. Je to medený baňa. Tento konkrétny baňa je BHP je Escondida baňa, jeden z 10 najväčších na svete.

Než to bude pokračovať, opakovať … je to medený baňa. V roku 2015 sme použili asi 19 miliónov ton medi. Získavanie, že meď sa vzal kopanie veľké diery v zemi, rovnako ako ten v tom prvom obrázku. Je tiež zapojený pomocou milióny libier trhacie činidlo, nesúci kameň na drviče, postrekom, že drvený kameň s miliónmi galónov kyseliny sírovej, potom nechať výsledná toxický kal sedieť v  luhovacieho oblastiach  extrahovať meď.

Koľkokrát sa niekto priblížil a varoval ste, že meď je zlé a že si Nemala , t ju používať? Ja som ochotný sa staviť, že číslo je nula.

Na druhú stranu sa svet produkuje asi 650.000 ton lítia ročne. Lítium existuje väčšinou vo forme koncentrovaných solí. Takmer všetci, že lítium-viac ako 95 percent z nich, sa vyrába v procese čerpania podzemnej soľanky na povrch a umožňuje, aby sa odparí vo veľkých panvíc. Je oddelená od soľanky pomocou elektrolýzy.

Neexistuje nič, čo by si myslel, ze ako baníctvo. No tryskanie. Žiadne kamióny jazdiť nosenie bremien drvených hornín. Žiadne spreje kyseliny sírovej.

Primárne zdroje lítia sú z púšti Atacama  v Čile, a  soli byt Uyuni  v Bolívii. Sú to dvaja z deadest miest na Zemi. Nie je to presne to, že tam nič žije, ale …

V roku 2003 tím vedcov zverejnil správu v časopise Science, v ktorom duplikované testy Viking 1 a Viking 2 na Marse Landers používané na zisťovanie životnosti, a neboli schopní odhaliť akékoľvek známky v púšti Atacama pôde v oblasti Yungay ,

Nie všetci Salar de Atacama (veľký Atacama soľ byt) je to mŕtve. Tam sú niektoré bazény tam s veľmi slanou odolné kreviet, a dosť podivne plameniaky do tejto pustej, inak prázdne miesto.Takže viete, čo urobili? Urobili oblasť, kde plameniaky ísť  národnú rezervu . Je to tak opustená a krásne. Nemajú extrahovať lítium tam.

Teraz je to stávka na istotu, že niekto, niekedy povedal, že ťažba lítium je hrozné. Že to vyžaduje veľké otvory, ako tej, ktorá bola použitá, aby sa medených rúr a medených drôtov a medi elektroniky, ktoré používate každý deň. Niekto vám povedal, že aj keď to nie je pravda.

Prečo sa ti to? Preto, že niekto vedel, stačí vedieť, že lítium sa používa v elektrických autobatérií, a že niekto bol dosť veľký dickweed chcieť, aby sa autá na elektrický pohon vyzerať zle. Aj keď vedeli, že klame.

Salar de Atacama
Atacama soľ bytov. Tieto modré obdĺžniky sú umývadlá, kde je lítium extrahované zo soľanky.

Teraz, o tých ropných pieskov. „Ropných pieskov“ je jeden termín pre nich. Frázy počujete častejšie je v skutočnosti „dechtových pieskov.“ Prečo? Vzhľadom k tomu, čo je v tých pieskov nie je pekné, kvapalina olej. Je to lepkavá, hustá, hranaté a pevné. Ak sa porežete kus tom, olej nie je vyliať. Je to len páchnuce čierny piesok.

A získavanie ropy z dechtových pieskov? To nie je hotové s úhľadnú malou jamku. Existujú dva základné spôsoby ťažby ropy z dechtových pieskov. Jedným z nich je prinútiť pary do piesku radom vodorovných vrtov. Potom sa ďalšia séria vrtov je vyvŕtaný na extrakciu oleja uvoľnené parou. A všetko, čo má, je asi 1500 kubických stôp zemného plynu, aby sa para, ktorá vyháňa jeden barel ropy.

Letecký pohľad na ropné piesky zariadením na odsávanie Suncor neďaleko mesta Fort McMurray v Alberte 23. októbra 2009. Greenpeace vyzývajú k ukončeniu ťažby ropných pieskov v tejto oblasti vzhľadom na ich emisií skleníkových plynov a nedávno predstavil sit-ins, ktoré krátko sa zastavil výrobu v niekoľkých baniach.  Na odhadovaných 175 miliárd barelov, ropné piesky Alberta sú druhé najväčšie zásoby ropy na svete pred Saudskú Arábiu, ale oni boli zanedbané roky, s výnimkou miestnych firiem, kvôli vysokým nákladom ťažby.  Od roku 2000, vyletenia ceny ropy a lepšie metódy extrakcie urobili využívanie úspornejšie a majú prilákal niekoľko nadnárodných ropných spoločností ťažiť piesok.  AFP PHOTO / Mark RALSTON (Foto úveru by mal znieť MARK RALSTON / AFP / Getty Images)
ťažby ropy závod Suncor je mimo Fort McMurray

Ale že ťažba páry? To predstavuje malý zlomok olej z Athabasca dechtových pieskov. Väčšina z nich pochádza z procesu, ktorý vyzerá takto.

Albert Tar Sands

A takto.

Veľké bagre zaťaženie nákladné automobily s ropných pieskov v bani Suncor neďaleko mesta Fort McMurray v provincii Alberta, Kanada 23. októbra 2009. Greenpeace vyzýva na ukončenie ťažby ropných pieskov v tejto oblasti vzhľadom na ich emisií skleníkových plynov a majú v poslednej dobe predstavený sit-ins, ktoré sa krátko zastavili výrobu v niekoľkých baniach.  Na odhadovaných 175 miliárd barelov, ropné piesky Alberta sú druhé najväčšie zásoby ropy na svete pred Saudskú Arábiu, ale oni boli zanedbané roky, s výnimkou miestnych firiem, kvôli vysokým nákladom ťažby.  Od roku 2000, vyletenia ceny ropy a lepšie metódy extrakcie urobili využívanie úspornejšie a majú prilákal niekoľko nadnárodných ropných spoločností ťažiť piesok.  AFP PHOTO / Mark RALSTON (Foto úveru by mal znieť MARK RALSTON / AFP / Getty Images)

Bože, viete, ako to vyzerá? Mining. To je čo. Tam je tryskanie, nákladné vozne, drvenie, a potom sa pridá zmes horúcej vody a hydroxidu sodného (hydroxidu sodného). Je to všetko zmiešané do čiernej piesočné pasty, potom je pasta sa čerpá cez do závodu, kde sa dostane žalúdok kým olej pláva na vrchol. Potom sa olej dostane zoslal nejaké jemné potrubia (Keystone, niekto?), Kým zostávajúce muck vypísaná. To trvá asi dve tony piesku, aby sa jeden barel ropy.

Takže … jo. To je pravda. To je to, čo lítium „mining“, je podobný. To je to, čo ropné piesky „ťažba“ je podobné.

To je, ako hlúpe to meme je.

Teraz je to internet, ľudia. Hrať pekný.

Zobraziť 296 Komentár

Zdroj: Someone is lying about electric cars on the internet